tiistai 10. joulukuuta 2013

10. Luukku

                                 Miksi juuri akita?

Kaikkien Gingan päähahmojen rotu on akita inu,  (Weed ja Orion eivät ole välttämättä puhdasrotuisia, mutta niiden geeneistä löytyy akitaa) kuten me tiedämme. Miten Takahashi päätyi valitsemaan juuri tämän rodun?
 
Yoshihiron lapsuusajoilla akitat olivat yleisiä metsästyskoiria, toisin kuten nykyään. Takahashin naapurissa asui myös akita, jota herra nuorena ihaili. GNG sijoittuisi samaan aikakauteen jolloin Yoshihro oli nuori, ja se olisi ehkä yksi loogisimmista syistä sille miksi juuri akitat on valittu Gingan päähenkilöiksi, onhan Riki metsästyskoira.

 Takahashi on myö itse kertonut että hän luo hahmonsa suunnitellen ensin hahmon luonteen, vasta sen jälkeen hän valitsee luonnetta vastaavan rodun ja ulkonäön, mistä monien hahmojen keskeinen yhdennäköisyys voi johtua. Akitat ovat tunnetusti hyvin uskollisia ja lojaaleja koiria, ja ehkä tunnetuin akita, Hachiko, on hyvä esimerkki tästä. Hachiko odotti joka päivä juna-asemalla omistajaansa, vaikka tämä oli kuollut työpaikallaan eikä palannut koskaan. Luonteeltaan akita sopii siis hyvin manga-sarjakuvan päähenkilöksi, etenkin kun kyseessä on Ginga ja päähenkilö on porukkansa johdossa. 
Yksi syistä voisi olla myös se, että akita inu nyt sattuu olemaan Japanin kansallisrotu, ja Takahashi halusi sen takia käyttää tätä rotua. Tai syynä voisi olla vain hetken mielijohde tai Takahashin tottumus piirtää pystykorvaisia koiria.


1 kommentti: