sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Step by step

Päätin piirtämisen ilosta tehdä jokunen aika sitten uutta fanitaidetta Gingasta, ideoita piirrustuksiin oli ja on edelleenkin aivan kauheasti joten on kiva että sain niistä yhden taas paperille.
Olen jo aika pitkään haaveillut omasta Youtube-kanavasta jotta voisin tehdä speedpaintteja, mutta en ole saanut sitä aikaiseksi syystä tai toisesta. Tällainen step by step postaus on siis toistaiseksi lähin speedpaintin kaltainen asia jonka voin tehdä.


Hahmotteluun menee yleensä ihan tuhottomasti aikaa, mutta tällä kertaa työ on onneksi niin yksinkertainen että sain tehtyä tämän osuuden nopeasti.


Ginin väritin vesiväreillä. Olen viimeaikoina innostunut enemmän maalaamisesta ja olen pikkuhiljaa opetellut käyttämään vesivärejä. Vaatii kyllä vielä lisää harjoitusta.Taustan maalasin myös. Meni muuten useampi maalikerros mitä odotin.


Päätin värittää värikynillä silmän ja arvet, ne olivat sen verran pieniä yksityiskohtia että en uskaltanut koittaa maalata niitä.


En aikonut jättää tätä työtä ainoastaan vesivärityöksi, vaan halusin yhdistellä tyylejä. Keksin  käyttää ostamiani Faber Castellin tusseja ääriviivojen piirtämiseen. En ole oikeastaan näitä ennen käyttänyt, koska en ole aiemmin tiennyt mihin työhön niitä käyttäisin. Jokaisella artistilla on varmasti se pelko, että käyttää kalliita välineitä johonkin aivan randomiin työhön tai työ menisikin pieleen jolloin väline kuluisi turhaan. Olen potenut juuri sitä näiden tussien kanssa. :')


Jokaiselta löytyy varmasti edes yksi tällainen sivu luonnosvihostaan...


Ääriviivojen ja muiden viivojen vetely oli hauskin osuus. Lisäilin turkitusta ja piirsin taustaan rastereita jotta tausta ei olisi ainoastaan sinimusta.


Valmis! 
Nimi: Paremman huomisen vuoksi

Koneelle skannatessa väreistä lähtee aina iso osa, joten joudun muokkaaman värimaailmaa digitaalisesti. Joskus ainoastaan korjaan kuvan näyttämään enemmän originaalilta työltä, mutta joskus annan työlle enemmän näyttävyyttä ylimääräisellä värien muokkaamisella.

9 kommenttia:

 1. Ei hassumpi. Ginin raidat ja väritys ylipäänsä ovat aika hyvin toteutettu.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää ja tämmöisiä postauksia tee ihmeessä enemmän. Kannattaa teipata maalarinteipillä paperi kiinni alustaansa vesivärityksen ja kuivumisen ajaksi, muutoin tulee kupruja. Tässä näyttää vain hieman paperi kupruilevan, pahimmillaan se voi pilata koko työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli viisi vuotta olen itse ollut vesivärimaalari enkä ole koskaan käyttänyt töissäni teippiä. Paperilaadusta riippuen kuprut saa hyvin oiottua jos työn pistää kuivuttua raskaiden kirjojen väliin painumaan.

   Poista
  2. Jep, nuo ovat hyviä niksejä. Laitan yleensä aina tarpeen vaatiessa paperin painon alle suoristumaan, tällä kertaa en vain jotenkin malttanut kun piti päästä nopeasti skannaamaan.

   Poista
  3. Itse olen aika aloittelija vesivärimaalauksessa, mutta oman kokemuksen mukaan mitä paksumpi paperi sitä paremmin se kestää kupruilematta kerroksien maalaamista.

   Tosi kiva kuva! Toivottavasti teet lisää tälläisiä step by step kuvia :)

   Poista
  4. Jep, en käyttänyt tähän niin paksua paperia joten rypyt ovat aika selkeitä. Kiitän! ^__^

   Poista