sunnuntai 22. joulukuuta 2013

21. LuukkuApuaa enää kolme päivää jouluun!                                       Tiikeriraitaisuus

Jo heti GNG animen alussa Ginin syntyessä tämän todettiin olevan tiikeriraitainen akita, joita arvostetaan hyvin paljon metsästyskoirina. 'Tiikeriraita' tarkoittanee brindleä väritystä, Gingassa ollaan käytetty tuon nimen kanssa pientä hienosäätöä.
Gingassa ollaan tietysti piirretty hahmot piirtäjän omalla tyylillä, ja ainakin kun näin itse miltä oikea brindle akita näyttää niin yllätyin vähän. Samoin taisi käydä Kain veljesten ja realistisen kai inun kanssa. Edes Ginin väritys ei oikeaoppisesti vastaa tavallista brindlen väritystä, ellei kyseessä ole jokin erikoistapaus värityksen kanssa. Kaikkihan tietävät että Riki ja Fuji eivät saisi loogisesti hopeista pentua, mutta ken tietää jos Shiron geenit ovat siirtyneet Rikin kautta Giniin ja siitä Weediin. GNG:ssä ja GDW:ssä tiikeriraitaisuudella on tärkeä merkitys, koska Ginin kohtalo riippui juuri tästä kuvioinnista, ja Weedillä huomattiin olevan jotakin tekemistä Ginin kanssa tämän kuvioinnin ja värityksen takia.
Saatan olla väärässä, mutta eiväthän raidat himmene pois koiran kasvaessa?
Ginin ollessa pentu raidat näkyvät tällä selvästi, mutta jo muutaman kuukauden ikäisenä ne vain katoavat pois. Mangassa on kuitenkin silloin tällöin jotain ruutuja joissa Ginille on tehty tiikeriraidat. Weedillä ei ole raitoja animessa missään vaiheessa, mutta Weedin ja Kagetoran dialogissa Kagetora tunnistaa Weedin tiikeriraitaiseksi. Ihan ensimmäisen Weed- mangan prologissa ja ensimmäisen luvun muutamalla sivulla Weedillä on selvät brindle- kuviot, mutta sitten ne häviävät mangan edetessä. Weed näyttää myös prologissa paljon realistisemmalta mutta sitten tyyli muuttui mangan edetessä.
Lieneekö urbaani legenda tiikeriraitaisten akitojen olevan muun värisiä akitoja parempia metsästyksessä Takahashin oma tempaus, vai mahtaako siinä olla jotain perää?
Jos ajatellaan sarjan kannalta tällaista 'tiikeriraitaiset ovat syntymästään asti tarkoitettu tällaiseen tehtävään' tai 'hallelujah pyhä tiikeriraitainen pentu on vihdoinkin syntynyt'- teemoja, ne vastaisivat esim. jossain fantasiakirjassa jotain henkilöä jolla voisi olla jokin legendaarinen syntymämerkki yms.

1 kommentti:

  1. Sen mukaan, mitä itse tiedän akitoista, niin kun brindleistä on kyse, niin esim. raitojen tiheys ja turkin "pohjaväri" vaihtelee paljon. Hakemalla googlesta hakusanalla "silver brindle" löytyy jo tosi paljon erilaisia koiria, joilla on tämä hopeabrindle-väritys, joka Ginillä ja Weedilläkin kuuluisi olla. Jotkut ovat melkein valkoisia mustin tai harmain raidoin. Oman näkemykseni mukaan Gin ja Weed on molemmat MANGASSA piirretty tiikeriraitaisiksi "raidoitusvärityksen" avulla (suurimmalla osalla hahmoista väritys on tasaisen värinen tai hieman tiheää ruudukkoa muistuttava, Gin ja Weed on väritetty raidoin). Toki tämä ei selitä kummassakaan animessa raitojen puuttumista. Luultavasti haluttu helpottaa animen piirtäjien työtä jättämällä raidat pois.
    Toinen hieman ihmetyttävä asia Ginin ja Weedin värityksissä on se, että niissä on hyvin paljon valkoista; brindlellä kuuluisi olla jaloissa mahdollisimman vähän valkoista, enkä ole löytänyt parin vuoden aikana yhtääkään kuvaa hopeabrindlestä, jolla olisi valkoiset posket tai nuo "otsapallot", ja kuonokin on usein samaa väriä kuin muukin keho. Toki syynä saattaa olla se, että esim. punaisilla akitoilla löytyvät nämä ominaisuudet ja Ginin molemmat vanhemmat taisivat olla joko punaisia, tai sitten Riki oli mahdollisesti sesam-värityksinen.
    Vielä lopuksi, tuo laittamasi kuva brindle-akitasta taitaa olla puna- ja hopeabrindle oman käsitykseni mukaan. Hopeabrindlejen ei tietääkseni ihan noin tummia pitäisi olla.

    VastaaPoista