torstai 21. elokuuta 2014

Turhimmat hahmot

<- ostin muuten tuon jokunen päivä sitten, niinkin hassusta paikasta kuin karkkikaupasta.

Kuka Erkki noita takakansikuvia oikein valitsee? ->




Gingassa on lukuisia hahmoja, sivuhahmoista puhumattakaan. Osa näistä hahmoista ovat täysin turhia juonen kannalta, tai niistä ei ole konkreettisesti hyötyä. Tässä muutama niistä:

Takeshi
Takeshi on sarjassa erittäin pienessä osassa, ja tämä hahmo näyttäytyy muutenkin vain parin luvun ajan, tämän jälkeen Takeshia ei näy edes ruutujen taustoilla. GDW:ssä on lukuisia sivuhahmoja, mikä on ok. Ongelma on vain se, että Tôbei kuoli tämän hahmon takia, ja Kyoshiro joutuu myös pulaan.
Jos Takeshia näkyisi myöhemmissä luvuissa joissakin tehtävissä tai siitä kasvaisi soturi se olisi hyödyllinen, mutta ei, vaan Takeshi häviää heti viimeisten vuorosanojensa jälkeen ties minne. Kuulostaa ehkä vähän julmalta, mutta mielestäni Akamen ei olisi pitänyt elvyttää Takeshia. Weedissä kuolee muutenkin niin vähän uusia hahmoja.


                                                                                                  Bemu
Henkilökohtaisesti pidän Bemusta jonkin verran, koska se erottuu joukosta persoonallisen menneisyytensä ja ulkonäkönsä takia. Joudun kuitenkin luokittelemaan Bemun turhaksi, koska se on niin pienessä osassa ja sulautuu mukaan kaikkiin muihin 'ei niin nimekkäisiin laumanjohtajiin'. Hassua on mielestäni se, kun Bemulla on niin vähän ruutuaikaa siitä ollaan tehty figuuri. Näyttää siltä, että Bemusta ollaan yritetty tehdä suurtakin hahmoa, mutta siinä ei olla oikein onnistuttu. Poikkeuksellinen juttu josta haluan mainita on se, että suuren taistelun jälkeenkin Bemu vilahtaa muutamassa ruudussa (vaikkakin kuolleena) eikä sitä unohdettu ihan  heti ensiesiintymisensä jälkeen.
    
Reika
Taitaa olla itsestäänselvyys miksi Reika on mielestäni turha. Reikan vuoksi Ginin, Johnin ja Akamen olinpaikka selvisi Hougenille, John kuoli, ja hypättyään koskeen Hougen mukanaan yrittäen hukuttaa tämän Jerome ja Weed päätyvät maanalaiseen koskeen. Ylipäätään minua ärsyttää se kuinka avuton hahmo Reika on, ja se kuinka Reikasta ollaan tehty clichéinen parkuva naishahmo. Ainoat hyvät puolet tässä sekarotuisessa akitassa (jota luulin aluksi shibaksi) ovat ehkä ne että se piti huolta Terusta ja sai Hiron kanssa pentuja.



Jôji
Taas yksi hahmo, josta pidän mutta josta ei ole tarinan kannalta mitään hyötyä. Alunperinhän Takahashi ei suunnitellut jatkavansa koirasarjojen piirtämistä GNG jälkeen, mutta aloitti GDW:n fanien pyynnöstä. On siis täysin loogista, ettei mangaka kyennyt keksimään kaikille Benin ja Crossin pennuille hyvää ja suurta roolia. Ainoastaan Kenillä on vakuuttava rooli juonessa, ja Jouji jää satunnaiseksi sivuhahmoksi. Hahmo on mukana merkittävissä taisteluissa yms. mutta ei tehnyt juurikaan mitään kovin merkittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti