perjantai 26. helmikuuta 2016

Aliarvostetuin hahmo

Tai ainakin yksi niistä.

Kaikissa gingasarjoissa (<- onko tuo edes sana?) on aliarvostettuja hahmoja, mutta suurin osa niistä onkin vain pikkurooleissa olevia sivuhahmoja joista emme tiedä paljon. Keskeisimmistä hahmoista yksi hahmo tuntui omasta mielestäni olevan erityisesti aliarvostettu, ja tämä hahmo on Mer.
Ei tainnut tulla isona yllätyksenä? :')

Miksi Mer sitten on aliarvostettu?
~Mer on useiden fanien arvostelujen mukaan ärsyttävä ja/tai heikko.
Tämä taitaa johtua siitä, että GDW:n alussa sarjassa on Merin lisäksi vain yksi saman ikäluokan hahmo, ja se sattuu olemaan Weed. Totta kai Mer näyttää Weedin rinnalla heikolta, koska Weed on syntynyt villinä ja on tottunut selviytymiseen. Tämän lisäksi Weed on Ginin jälkeläinen millä on myös ehkä jonkinlainen vaikutus. Mer puolestaan on pohjimmiltaan kesy eikä hänellä ollut mitään kokemusta selviytymisestä ja luonnossa elämisestä sitä ennen kuin Blue otti tämän joukkoonsa. Mer ei siis luonnostaan ole ns. taistelijaluontoinen ja on ihan ymmärrettävää että hahmoja vertailtaessa Mer ei kuulu vahvimpien joukkoon.

~Merinkin emo kuoli.
Weedin tavoin myös Mer menetti emonsa eikä hänen isästään ole tietoakaan. Weed ei siis ole ainoa joka suree äitinsä menetystä ja muistelee tätä.

~Hahmo kehittyy sarjan aikana.
Aluksi Mer on, noh, arka ja heiveröinen. Meristä puhuttaessa ensimmäinen tämän luonnetta kuvaava asia mikä mieleen tulee on jokseenkin edellämainitun kaltainen. Monet unohtavat kuitenkin, että tämä hahmo ei pysy sellaisenaan koko sarjan ajan. Mer kehittyy, hänestä tulee rohkeampi ja hän oppii taistelemaan. Hougen-saagassa Mer jää puolustamaan Gajouta ja hyökkää urheasti tunkeilijoiden kimppuun. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Mer on myöhemmissä sarjoissa aikuisena paljon taisteluissa mukana (?). Harvoissa hahmoissa tapahtuu suurta kehitystä, joten on vain hyvä asia, että Merin kehitys on niin huomattavaa.

Tuossa omia ajatuksiani. Mitä mieltä itse olette?

2 kommenttia:

 1. Onko Meriä nähty ollenkaan Orionin aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Orionissa tosin Mer on aika pienessä osassa.
   Mitä nyt The Last Warsista tiedän niin Mer on myös siinä mukana.

   Poista