sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Arvostelu: Weed 23

Hoo, ensimmäinen arvosteluni mangasta. Saa nähdä millainen tästä tulee.





Aloittakaamme kannesta. Vaikka alkuperäisessä kannessa on teemana meri, niin nopeasti katsottuna uusi kansi toimii. Kuitenkin kun piirrettyä osaa silmäilee tarkemmin, kiven päällä näkyy Ouun väkeä pienenä ja mustana. Taustan kuva on otettu 'läheltä' joten mielestäni se tyrii kannen perspektiivin. Outoa on myös se, että Sasuke, Ken ja GB ovat päässeet kanteen mukaan, eihän niitä hädintuskin näy koko mangassa. Vilahtivat ehkä taustalla muutaman kerran.
Noh, ei siitä sen enempää.








Tässä mangassa tapahtui hyvin paljon kaikkea, mikä saa pään pyörälle jos ei keskity. Osa 23 koostuu lähinnä yksittäisistä kohtauksista, mutta kuitenkin tapahtumien keskellä kulkee punainen lanka.
Kun vertaillaan mangan ja animen tarinan kulkua, voidaan huomata välittömästi että kohtaukset poikkeavat toisistaan suuresti. Hyvä puoli siinä on se, että mangaa lukiessa ei voi aina tietää mitä on tulossa. Esimerkiksi aivan uudet hahmot, kuten Ron ja Mukku. Mukku teki tästä osasta kiinnostavan, sillä on kivaa nähdä vaihteeksi akita jolla ei ole mitään tekemistä Ouun kanssa. Myös se että tavallinen kotioira lähtee sankariemme avuksi mutta palaa myös takaisin kotiinsa, on hyvää vaihtelua.
 
 



Daisuke näyttää tässä ruudussa niin ihanalta *v*












Myös Sniper teki comebackin. Hahmo putkahti kuin tyhjästä keskelle kohtausta, mikä oli vähän hämmentävää.
Itseäni ainakin karmi  tämä kohta. Ajatus siitä että olet yksin lumimyrskyn keskellä metsässä ja zombien oloinen koira kävelee sinua kohti, on vaan, hurr, pelottava.  Yoshi-sama osaa kyllä yllättää lukijnsa, sen voin sanoa. Mukku kertoi ihmisten aikovan räjäyttää Gajoun. Minä itse järkytyin tästä, en osaa sisäistää sitä että pyhä paikka jossa tuhannet kuolivat ja jolla taisteltiin vapaudesta, vain räjäytetään pois. Pöh, tyhmät ihmiset. Ainakin Hougenin joukot tulevat ehkä harvenemaan tämän jutun avulla, mutta siitä ei voida olla varmoja. Saa nähdä mitä tapahtuu. 
                                                                                                                                                   
Rakkaat vanhuksetkin pääsivät käyttämään repliikkejä
 
Käsittääkseni tämän osan tapahtumat keskittyvät Kyoshiron ja Touben soluttautumiseen Hôgenin joukkoihin. Kuitenkin kaksikko paljastaa itsensä ja ryhtyvät taisteluun. Takeshin pako jäi hämärän peittoon, pääseekö tämä karkuun vai tappavatko Kamakirin piskit sen. Todennäköisesti Toube kuolee ensi osassa. Mielestäni se ei ole mikään ongelma että GDW:ssä on paljon hahmoja, koska olen itsekin sarjakuvapiirtäjä ja omistan hahmoja pilvin pimein. Ainoa asia mikä häiritsee on se, että hahmoja ei käytetä tasapuolisesti. Totta kai osa 23 keskittyy Kyoshiroon ja Toubeihin, mutta olisin halunnut nähdä enemmän muitakin hahmoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti