maanantai 30. syyskuuta 2013

Pachinko

Olen kuullut kysymyksiä "Mikä Pachinko itse asiassa on?" "Mitä Pachinko lehdet, tai miksi niitä kutsutaankaan, sisältävät?" Tässä teille vastauksia:

Japanissa hyvin yleiset pelihallit ja niitä täynnä olevat Pachinko- pelikoneet ovat melko samantyyppisiä kuin meidänkin pelihalleista ja kaupoista löytyvät pelikoneet. En tunne kovin hyvin tapaa jolla pachinkoja pelataan, mutta niihin liittyvät kuulat ovat ainakin suuri osa kyseistä pelisysteemiä. Mitä enemmän kuulia pelaaja saa sitä paremmat yhteispisteet tämä saa pelin päätteeksi. Pelaaja voi ostaa näillä pienillä metallikuulilla herkkuja pelihallin kaupasta. Kuulat siis toimivat maksutavarana ja niiden määrän mukaan voi tehdä ostoksia.

Käsittääkseni juuri näiden kuulien avulla oli mahdollista voittaa palkinnoksi GDW Fever Pachinko booklet tai Official Guide Book, jos oli pelannut GDW Pachinko- peliä.


Isompi lehdistä on n. 36 cm korkea ja 25 cm leveä. (Weedin pärstä on käteni kokoinen, kuvitelkaa mittasuhteet siitä.) Pienempi on n. 18 cm korkea ja 12 cm leveä.

Molemmissa lehdissä on 10 sivua, mutta isomman lehden materiaali saa sen näyttämääm ja tuntumaan paksulta.



Molemmat lehdet sisältävät siis ohjeita pachinkon pelaamiseen ja muita tosi hienoja kuvia. Ikävä kyllä osaan lukea japania vain hyvin vähän, joten en osaa tulkita näiden lehtien tekstejä. ^^'


Behold! Kuvavyöry tulossa =)


Tarkkasilmäiset huomaavat kenties oikean sivun yläosassa tekstin 'Gajo'




Isommassa lehdessä käytetty materiaali on vähän erikoista, se muistuttaa laminoitua paperia ta muovia.

Se suoraan sanottuna kiiltää.

Takakansi on myös silmänruokaa.

Isomman lehden mukana tulee myös kaksipuolinen juliste:




Olen testannut tuota osoitetta, se toimii kyllä mutta koko sivusto in japaniksi -.-

Ja pienempi lehti, Pachinko Official Guide Book. Kooltaan se on hyvin pieni, mitoiltaan normaalia mangaa  vieläkin pienempi...

...kuten kuvasta näkyy.

 Lehdet ovat aiheeltaan ja sivumäärältään samat, mutta niissä on eri sisältö.

Myös takakansi on erilainen.
Ostaessani Official Guide Bookin ihmettelin sen hintaa: Se maksoi alle 4 euroa, mikä on todella vähän, kyseessä on kuitenkin suht harvinainen tuote.

Jotkut voivat pitää vähän hölmönä ostaa tällaisia tuotteita, joiden tekstejä ei ymmärrä, eikä pachinkoa, jota varten nämä lehdet ovat tehty, voi edes pelata. (ellei ole ökyrikas ja osta koko pelikonetta) Mielestäni on kuitenkin vain mukavaa saada vaihtelua oheistuotteisiin, etteivät kaikki tuotteet ole vain mangoja, figuureja tai muita yleisempiä esineitä. Enkä välitä mitä muut sanovat.

Kiitos lukemisesta, toivottavasti nautitte =)

1 kommentti:

  1. No voihan D= On kai tosi vaihtelevaa että tuleeko sitä julistetta mukana vai ei, olen törmännyt keräilijöihin jolla Pachinko lehti on mutta sen mukana ei ole julistetta tullut. On kai ollut kiinni tuurista että onko se juliste säilynyt lehden välissä =/

    VastaaPoista