perjantai 6. joulukuuta 2013

6. Luukku

Hups, kirjoitan tätä aika myöhään...no joka tapauksessa aiheena olisi Yoshihiro- saman piirtoyylin kehitys ja muuttuminen~


1978-1989
Ensimmäisessä sarjassa jossa esiintyi koiria, Shiroi Senshi Yamatossa, koirat ja eläimet olivat melko realistisia, joku voisi sanoa Yoshihiron sen aikaista kädenjälkeä tökeröksi. Kuten useimmille piirtäjille käy, Yoshinkin piirtotyyli kehittyi hyvin paljon jo SSY:n aikana, ja se alkoi muistuttaa hyvin paljon GNG:ssä käytettyä piirtotyyliä. 
 
1984-1988
Ginga Nagareboshi Ginissä Takahashin piirtotyyli oli hyvin yksityiskohtaista, ja vaikka koirat oltaisiin piirretty enemmän piirtäjän omalla tyylillä, niin muut mangan eläimet ollaan piirretty hyvin realistisesti. Myöskin joidenkin hahmojen ensiesiintymisissä (esim. John ja Akatora) ensimmäiset ruudut jossa hahmo esiintyy ollaan piirretty aidon näköiseksi. Ideana oli ehkä näyttää enin miltä hahmo näyttäisi oikeassa elämässä, ja myöhemmin sarjan aikana se ollaan piirretty mangakan omalla tyylillä. Henkilökohtaisesti pidän kaikkein eniten juuri tästä Takahashin piirtotyylistä.
 
1999-2009
Noin kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen on ihan ymmärrettävää, että oma piirtotyyli voi muuttua. Ginga Densetsu Weedissä koirien ulkonäkö on yksinkertaistettu, ja muutkin eläimet ovat sarjakuvamaisempia kuin ennen. Kaikki muistavat varmasti ruudun Rikistä jossa Akakabuto kantaa kahta lehmää mukanaan; kun piirtää paljon koiraeläimiä niin muutkin eläimet alkavat näyttää niiltä. Tyylin muuttuminen on herättänyt joidenkin fanien kesken negatiivisia mielipiteitä.
 
2009
GDW: Orionissa piirtotyyli on kutakuinkin sama kuin Weedissä, näiden sarjojen välissä ei ollut kunnon taukoa. Orionissa nähdään niin paljon pentukoiria, että pelkään itse Yoshihiron piirtotyylin muuttuvan koko ajan vain chibimäisemmäksi. En ole vielä lukenut Orionia, joten en voi sanoa siitä mitään pitäviä kommentteja pelkkien kansikuvien katsomisen perusteella.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti